Mit jelent Nekünk a Játék?

JÓ HANGULATÚ

SZABADON VÁLASZTOTT,
AZ EGYÜTT TÖLTÖTT IDŐ
EGYIK LEHETSÉGES FORMÁJA
KORTALAN LEHETŐSÉGEKKEL…
 

Nomád- Kaland Tábor Béndekpusztán

2018. augusztus 6-9.

2018. augusztus 6-9. között 17 igazi kalandorral megrendeztük az első nagy sikerű nomád –kaland táborunkat. 14 fáradhatatlan önkéntessel igyekeztünk minél több percet megragadni arra, hogy a programok magtartása mellett, mi is tanulhassunk a táborozóinktól. A programok között szerepelt többek közt: éjszakai túra, játékok, sport, íjászkodás, kötélpályás ügyességi feladatok, rekesz torony építés, kézműves foglakozások, csapatos kincsvadászat. A résztvevő fiatalok megélhették a természet közelségét, a játékok során pedig tanulhattak egymástól - egymásról, együttműködésről, elfogadásról és  a problémák megoldásának módjairól.

Hácsi Gyereknap

2018. július 8.

A hely, ahol bármelyik nap lehet a gyerekeké…

Idén sem maradhatott el a hácsi gyereknap, ami idén a megszokottól eltérő időpontban került megrendezésre. Köszönjük, hogy július 8-án, mi is hozzá tehettünk a mosolygós pillanatokhoz!

MosolygÓra a lengyeltóti általános iskolában  és a hácsi óvodában

2018. január-május


2018. január - május között nagy sikerrel zajlott a Mosolygóra Program  a lengyeltóti Iskolában és a hácsi óvodában. 11 alkalommal mentünk játékos foglalkozásokat tartani. A 130 felsős diák és 13 óvodás az önfeledt szórakozáson kívül, tanultak együttműködésről, egymásra figyelésről, problémák kezeléséről, az érzéseik megfogalmazásáról és nem utolsó sorban sok sikerélménnyel gazdagodtak. 2018 őszétől folytatjuk a programot.

Duplán Gyereknap

2018. május 25-26.

Duplán Gyereknap - több mint 200 mosollyal és MOSOLYVÖLGYEBELI játékokkal.
2 nap, 2 helyszín, több mint 200 mosoly és nem egy 0. napi zenefesztiválon történt mindez. A gyereknapot ünnepeltük, különleges MOSOLYVÖLGYEBELI játékokkal. 
Május 25-én Szőlősgyörökön, a Dél-Balatoni Gárdonyi Géza Evangélikus Általános Iskola programjához kapcsolódtunk. Másnap már Lengyeltótiban, a Fodor András Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskolával közösen szereztünk felhőtlen pillanatok kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Köszönjük a valamennyi pedagógusnak és szülőnek, hogy együtt játszhattunk!

Adventi Kézműveskedés

2017 december

2017 decemberében újabb programunk valósulhatott meg.

11 fős önkéntes csapatunk meghitt és családias programmal készült Hács apraja-nagyjának.

Különböző ajándékokat készíthettek maguknak és szeretteiknek, miközben ruhákkal és játékokkal is gazdagodhatott az oda látogató 25-30 fő.


Az alkotás mellett a "állati-játékos" élményeknek is szerepe volt, így elmondhattuk, hogy különleges és összetett 4 órát tölthettünk együtt. Mindig meglepődünk, milyen jó ott lenni. Összeállunk, előkészülünk, megcsináljuk és csak tátott szájjal figyeljük hogyan jönnek be és miként távoznak a családok. Hácsban az a nagyon különleges, hogy minden ott nyújtott élmény hatványozottan tud hatni. Sokszorozódik mert ránk is hat, akik mindezért teszünk...

Ifjúsági Nomád tábor

2017 július

Idén júliusban 9 soproni fiatal, a Regnum Marinum közösségből úgy döntött, hogy minket választ tábor helyszínéül. A sok éves jó kapcsolatnak köszönhetően, egy igazán személyre szabott programmal vártuk őket. Élménypedagógiai játékokkal, erdei önkéntes munkával és strandolással. Abban próbáltunk segíteni, hogy az egymással szembeni bizalom és az együttműködés tovább erősödhessen.

Gyereknap, Hács

2017. június 10. 

Idén (2017-ben) második alkalommal kaptunk arra lehetőséget, hogy a hácsi önkormányzattal közösen a falu gyermeknapi programját színesíthessük. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt készültünk kreatív és mozgásos feladatokkal. A humán csocsó valamennyi korosztály számára kínált valódi sportélményeket. Ezen a különleges, óriás csocsóasztalon egymással mérhették össze tudásukat a játszani vágyók, aki között a kor vagy egyéb különbségek úgy tűntek el, mint a kapuban a labda.

A mocsári szörny elnevezésű játékunkban a gyereknap kalandvágyói újabb kihívásokkal találták szembe magukat. A „végtelen” veszélyeket magában rejtő mocsáron csak az erre a célra készített varázs szőnyegekkel lehetett átkelni. Ügyességre, bátorságra és nagy adag huncutságra egyaránt szüksége volt az expedíció résztvevőinek. A küldetés végén az is kiderült, hogy a szörny sokkal barátságosabb volt, mint amilyennek elsőre látszott, hiszen "Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."

A kézműves asztalnál az alkotási kedv került előtérbe. A résztvevők kézzel foghatóvá formálhatták a nap emlékét...

A gyereknapon az élmények mellett, különleges kuponok gyűjthettek a játszani vágyók. A résztvevők az állomásos játékok helyszínein kézzelfogható emlékére váltható kuponokat kaptak tőlünk. Játékok, könyvek és ruhák közül lehetett választani.


Adventi kézműveskedés

2016 December

Karácsony előtt 2 héttel a hácsi Kultúrház adventi zsibongóvá alakult át. Alapítványunk munkatársai rengeteg programmal, foglalkozással lepték meg a gyerekeket, a lényeg pedig a közösen, együtt eltöltött idő volt.
Sorra készültek a szebbnél szebb ablak- és karácsonyfa-díszek, színesedtek a színezők a legkisebbek kezei alatt, a nagyobbak adventi naptárba „rögzítették” a várakozás hangulatát, „cukorhabosodtak” a mézeskalácsok, újrahasznosított anyagokból vagány járgánycsodák születtek, Geri csoportos játékfoglalkozásain –a jégfogón és a szivárványlepel alatt - pedig együtt futottunk, kacagtunk, forogtunk, pörögtünk. 
Imi (az alapítvány alapítója)  Falumikulássá változott és természetesen ajándékcsomagokkal jutalmazta  a jó gyerekeket,  tehát minden gyermeket.

Gyereknap 2016

2016 június

A helyi önkormányzattal együttműködve természetközeli Gyereknapot szerveztünk, több mint 100 hácsi és környékbeli gyermek részvételével.
Milyen programokkal vártuk a gyerekeket?
Voltak kézműves foglalkozások, szivárványjátékok, pecajáték, mesemondás, közös focizás, állatsimogató, kreatív újrahasznosító barkácsolás  - „Gondold újra”, avagy „Mit lehet kezdeni a használt cd-kkel, dvd-kkel?”címmel, de természetesen volt közös bográcsozás, az önkormányzat támogatásának köszönhetően pedig a kihagyhatatlan gyereknapi játékok (élő csocsó és ugrálóvár) is „csúcsra jártak” ezen a napon. Az alapítvány aktivistái által előzetesen összegyűjtött ruhák, adományok is kiosztásra kerültek.
Rengeteg gyerekkacajt szállt az égbe! Igazán élményekkel teli, mosolygós napot töltöttünk el együtt a gyerekekkel. „Ez volt a környék legjobb Gyereknapja!” – mondták sokan távozáskor.

Zsonglőrtanfolyam

2016/2017

Alapítványunk, a 2016/17-es tanévben zsonglőr és játék tanfolyamot szervezett, a szőlősgyöröki általános iskolában. Fábián Peti tapasztalt zsonglőr és előadó művészként heti rendszerességgel foglalkozott a 7-14 év közötti fiatalokkal. Az iskola fali között a szociális kompetencia fejlesztésen túl, mozgás koordinációjuk is fejlődhetett a különböző eszközök használatával. A gyakorlás mellett nem utolsó sorban rengeteg felhőtlen élménnyel gazdagodhattak, miközben magukról és társaikról is tanulhattak.

 

Béndekpuszta Mosoly Völgye Alapítvány

mosolyvolgye@mosolyvolgye.hu
+36 20 956 9058
adószámunk: 18754388-1-14
bankszámla számunk: 16200209 -17067601

(Magnet Bank)

8694, Hács
Kossuth Lajos u. 9.

©2016 by Béndekpuszta Mosoly Völgye Alapítvány